Sådan holder du det sunde mindset julen over

Guldpriser, sølvpriser, diamantpriser – chancerne er at du har tjekket dem alle sammen i jagten på gode julegaver til de mennesker som du holder af – og chancen er også at dit mentale overskud har taget et ordentligt dyk efter at have fundet ud af hvor dyrt sådanne ting egentligt kan være. 

Julen er, udover at være en skøn sæson der bringer os tættere med de menensker som vi holder af, også en utrolig hård- og stresende tid der ofte byder på mentalt- og økonomisk underskud og til tider plusser på vægten – og alt sådan noget er ikke specielt sundt for vores mentale stilstand, der helst ikke ser sig udfordret alt for ofte. 

Er du en af de mennesker der går og synes at julen er lidt mere småirriterende end dejlig, så er du kommet til det rigtige sted. I denne artikel griber jeg fat i et par gode overvejelser om at holde hovedet- og sindet koldt i en atter turbulent jul. 

Husk at puste ud 

Mange mennesker går og pisker dem selv til at være mere effektive end hvad godt er i julen, og det kan desværre resultere i et såkaldt ‘burn-out’ hvor man bare synes at alt- og alle er irriterende. Det er ikke en god juleholdning at have, og derfor ser de fleste helst at komme udenom en sådan situation. 

Hvis du kan mærke at du er ved at være der, så er mit råd til dig at gå en lang og uforstyrret tur uden mobil- eller andet julesnak i ørerne og få den velfortjente pause som du tydeligvis mangler. 

Dyrk lidt motion

Dette er ikke en af de der fitness kan løse alt artikler, men når der er noget om snakken skal det alligevel nævnes. Mange mennesker går og føler sig langsomme og trætte i hovedet- og i deres overskud, og det kan mange gange være fordi at de ikke får den fornødne motion som de i virkeligheden har så meget brug for. 

Den mentale pause jeg snakkede om tidligere? Det kunne lige så godt være en løbetur- som det kunne være en gåtur i skoven. 

Det motion kan, som er så rart, er at det kan rydde vores hoved for irritende- og trælse tanker, og sætte fokus på åndedrættet og de små mål der er lige foran os – som ikke at besvime fordi man er i så dårlig form, eller glide hen over den frosne vandpyt derovre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rul til toppen