Sådan kan du få en sundere hverdag

Vægttab kan være godt for krop og sjæl. Det kan gøre dig sundere og øge dit velværd. Derfor har vi samlet denne guide som kan hjælpe dig lidt på vej til en sundere hverdag med blot nogle få nye vaner i dit liv. 

Drop fast food

Selvom du ønsker at tabe dig kan du sagtens tage ud og spise. Du må nok blot indse, at du skal droppe de usunde fødevarer. Overvej derfor at opgradere din yndlings fastfood restaurant til en restaurant med nogle sundere alternativer.

Der er nemlig mange sunde fastfood restauranter og fusionskøkkener, der tilbyder lækre og sunde måltider. De kan bare være en god erstatning for din foretrukne burger eller det lokale pizzeria. Hvad mere er, kan du generelt få disse måltider til en meget anstændig pris, hvis de er af det sundere alternativ.

Kartofler fremfor pomfritter

I forhold til overstående, bør du nok også indse, at det kan være en god idé at droppe pomfritterne. Kartofler er langt meget fyldende og fungerer optimalt til langt de fleste retter. Når det så er sagt, bestemmer den metode, hvorpå de er forberedt, i høj grad deres sundhedseffekter. Derfor er det selvfølgelig også okay at spise pomfritter engang imellem – så længe de er tilberedt på den rette måde. 

For eksempel indeholder 100 gram bagte kartofler 94 kalorier, mens den samme mængde friturestegte pommes frites indeholder over tre gange så mange eller 319 kalorier. Desuden indeholder dybstegte pommes frites generelt skadelige stoffer for din krop, såsom transfedtstoffer. Udskiftning af pommes frites med bagte eller kogte kartofler er en fantastisk måde at spare på kalorierne på og undgå disse skadelige stoffer.

Prøv noget nyt hver uge

At beslutte, hvad man skal have til aftensmad hver dag, kan være en konstant årsag til frustration, hvorved mange mennesker har tendens til at bruge de samme opskrifter igen og igen. Chancerne er, at du har lavet de samme opskrifter på autopilot i årevis.

Uanset om det er sunde eller usunde opskrifter, er det altid sundt at prøve noget nyt. Målet er at prøve at lave en ny, sund opskrift mindst en gang om ugen. Dette kan ændre din mad og næringsindtag og forhåbentlig tilføje nye og sunde opskrifter til din rutiner og hverdag. Alternativt kan du også prøve at lave en sundere version af en favoritopskrift.

Mindfullness kan desuden være en god måde at opnå øget velvære for din krop. klik her for at læse mere. 

1 kommentar

  1. Theo R.5. december 2020

    Konge artikel Hvem siger det?
    Dbh. Theo R.

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rul til toppen