Sunde pandekager til morgenmad, snack og dessert

Indholdsfortegnelse

Falder du ofte i sukkerfælden ud på eftermiddagen, når overskuddet aftager og trætheden melder sig efter en lang dag? Og er du i tvivl om hvilke sunde alternativer, du kan lave, når du har lyst til lidt af det søde. Her er et hurtigt, nemt og sundt alternativ til både snack, morgenmad og dessert. 

Sunde pandekager er et virkelig godt alternativ. Det kan bruges til ufattelig mange ting og laves på nærmest den måde, du bedst kan lide det. Om det skal være et uovertruffeligt søndags-brunch måltid, den lille mellemsnack, når den lille sult melder sig, eller om det skal være en lækkerbidsen til børnene, når de beder om pandekager, er helt op til dig. 

Har du nogle lidt for overmodne bananer er det helt perfekt til pandekagerne. Der findes dog et hav af opskrifter, du kan læne dig op ad, når du skal lave sunde pandekager. Det gode er, at der ikke findes én opskrift, der er mere rigtig end andre, og at du kan skifte ud mellem det, du lige har i køleskabet. Vil du undgå at bruge mel, kan du med fordel blende lidt havregryn og bruge istedet, det er en god erstatning for melet. Du kan desuden også udelade det helt og blot bruge æg og mose bananerne sammen med. Hvis du ønsker en endnu \’sundere\’ udgave, kan du udelade blommerne fra nogle af æggene, men det er helt op til dig. Du kan desuden også tilføje lidt smag i dej hvad end du ønsker at tilføje lidt kakaosmag, vaniljesmag eller andet. Det er kun fantasien og dine smagsløg, der sætter grænser her. 

Det gode ved Sunde pandekager er, at du ikke skal bekymre dig om, at du fylder din egen eller dine børns kroppe med usunde ting. Du kan bruge nærmest de toppings, du ønsker, og jo flere jo bedre. Frisk frugt er altid et hit, især jordbær, hindbær, blåbær og andre bær. Derudover kan du drysse med lidt nødder eller kokosstykker, og hvis det skal være rigtig syndigt kan du putte lidt karamelsovs eller endda is på – ting som du heldigvis også kan finde uden tilsætningsstoffer og uden sukker, så det forbliver nogenlunde sundt. Skal du lave en rigtig synd, amerikansk sag, kan du lave nogle ekstra tykke pandekager, putte sirup og bacon på, og så har du nærmest en amerikansk morgenmad af den bedste slags. Bacon og karamel går sindssygt godt sammen hinanden og pandekagerne. 

 

 

10 kommentarer

 1. Lauge R.13. november 2020

  Sundhedidanmark.dk Heja,
  Hvor ofte kommer der nye artikler? På forhånd tak, Lauge R.

  Svar
 2. Sofie Y.31. december 2020

  Sundhedidanmark.dk – Hullehøj, Jeg er godt nok fan – det må jeg indrømme 😛
  De bedste hilsner

  Svar
 3. Gry K.30. januar 2021

  Sundhedidanmark.dk Heej, Jeg har faktisk selv skrevet omkring dette på min egen blog ;-P Gry

  Svar
 4. Matheo U.1. marts 2021

  Hej med jer, – Sundhedidanmark.dk
  Kommer i med en opfølgning? Kærligst, Matheo U.

  Svar
 5. Mikkel S.31. marts 2021

  Heej, Sundhedidanmark.dk Langt fra enig, men jer om det Rigtig god aften, Mikkel S.

  Svar
 6. Christian I.30. april 2021

  Sundhedidanmark.dk Hej med jer,,
  I kommer ikke med så mange artikler for tiden? Venligste hilsner

  Svar
 7. Hugo A.29. juli 2021

  Hej, Sundhedidanmark.dk Kan i ikke opsætte et nyhedsbrev så man lettere kan finde nyheder?
  Hugo

  Svar
 8. Anna U.28. august 2021

  kære – Sundhedidanmark.dk
  Det er ikke super fedt 😉 Venligste hilsner

  Svar
 9. Alba L.26. november 2021

  Sundhedidanmark.dk – Howdi,
  Jeg undrer mig lidt over titlen ‘Sunde pandekager til morgenmad, snack og dessert’, men ellers god læsning! Rigtig god dag. Alba

  Svar
 10. Villum O.10. april 2022

  Sundhedidanmark.dk – Heej, God og kort artikel – flere af dem
  Rigtig god aften, Villum O.

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rul til toppen