Lev sundere med kun få ændringer

De fleste mennesker vil gerne leve sundere end de gør på nuværende tidspunkt og de har sikkert også prøvet at ændre deres livstil op til flere gange. Men vaner kan være svære at ændre ved de fleste. En af det mest kassiske fejl er at man lægger for hårdt ud og gerne ændre det hele på en gang. Spiser sund, går i fitness 5 gange om ugen og dropper alt alkohol. Det siger næsten sig selv at det kun holder et par uger, så er man tilbage i gamle vaner. Hvis man i stedet lægger stille og roligt ud og vælger de nemmeste ændringer først, som heller ikke påvirker dagligdagen er der en større sandsynlighed for, at du kan ændre dine vaner og leve sundere. læs mere her.

Drop de såkaldte gode tilbud

Et godt sted at starte er at droppe supermarkedernes såkaldte gode tilbud. Altså dem hvor du får 3 poser for 2 posers pris, eller hvor der er ekstra meget i poserne. Du kan sagtens stadig købe noget usundt. Du skal blot købe noget der er af bedre kvalitet og langt mindre. I stedet for et halvt kg chokolade eller en kæmpe pose chips, så brug pengene på at købe en bedre chokolade. Din trang til noget sødt og usundt vil stadig blive dækket, men du har blot spist meget mindre. Samme princip kan også bruges når det drejer sig om alkohol eller kød. Køb en god flaske vin eller øl og nyd den frem for at købe en box med 3 liter eller supermarkedet tilbud på ugens øl. 

Vælg de nemme løsninger

En af udfordringerne når det kommer til at spise sundt er at vi ikke har så meget tid. Arbejde, fritidsaktiviteter, børn der skal køres frem og tilbage levner ikke meget tid til madlavning. Derfor spring over hvor du kan og køb de nemme løsninger, hvor du kan i supermarkedet. En salat bliver ikke mindre sund af at det er en ansat i supermarkedet der har skåret den, men du kan lynhurtigt have en lækker salat på bordet. Det samme gælder f.eks. også kartofler. Det tager tid at skrælle kartofler til 4 personer. Derfor køb dem der allerede er vasket og lige er til at koge. Det er muligt at det er lidt dyrere, men stadig langt billigere end fastfood løsninger.

5 kommentarer

 1. Marie O.13. november 2020

  Sundhedidanmark.dk – Hullehøj,
  Kan i ikke opsætte et nyhedsbrev så man lettere kan finde nyheder? Venligste hilsner

  Svar
 2. Sofie A. H2. marts 2021

  Hawdy
  Jeg er godt nok fan – det må jeg indrømme
  Venligste hilsner

  Svar
 3. Johan D.30. juli 2021

  Konge artikel Fin nyhed Johan

  Svar
 4. Nohr H.28. oktober 2021

  Fedt Sundhedidanmark.dk Jeg har faktisk selv skrevet omkring dette på min egen blog På forhånd tak. Nohr H.

  Svar
 5. Mathilde E.27. november 2021

  Sundhedidanmark.dk Hullehøj,
  Kan man sende indhold til jer som i kan skrive om? 😉
  Dbh

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rul til toppen